La mare in pandemie


Hey, sweet girls,
Deși este un an ciudat și nu credeam ca o sa mai vad marea anul acesta, uite ca am ajuns și aici.

Cum ne-am hotarat?

Ne-am hotărât destul de rapid, în câteva zile am si rezervat doua camere la un hotel din Navodari, hotel la care am mai fost și când era Nicholas mai micuț.
Nu avea nici macar un anisor Nicho… va las articolul de atunci chiar aici.
Am ales acest loc pentru ca este ceva mai izolat și pentru ca nu vrem sa avem contact cu prea multe persoane… din cauza  pandemiei.
Acesta are plaja privata și este asezat aproape de mare, pot sa va spun ca nu prea sunt magazine sau alte hoteluri in apropierea sa, asa ca depindeam doar de hotel si de restaurantul acestuia.

La Mare in Pandemie

Cum ne-am protejat?

Normal ca ne-am gandit la toate si am fost si noi extrem de speriati de Corona, dar mai ales pentru ca aveam si un copil cu noi, asa ca ne-am luat toate masurile de protecție, am luat cu noi – masti pentru noi si Nicholas, dezinfectant gel, servetele dezinfectante si antibacteriene, spirt,  manusi si sapun pe care le folosim extrem de des.
Atmosfera a fost una destul de ok aici, turistii sunt liniștiți dar personalul din hotel si restaurant curatau frecvent holurile, camerele, zona liftului, mesele si toate spatiile comune si purtau masti de protectie si manusi(inclusisiv femeile care faceau curat in hotel si in camere).

La Hotel

Ei bine, de cand am ajuns la hotel am observat ca erau covorase cu dezinfectant pe jos, erau puse niste folii si pe manerele usilor, la lift – atat in interior cat si in exterior – era folie pusa pe butoane si erau si aparate cu solutie dezinfectanta.

La receptie ne-a fost luata temperatura si ni s-au pus bratarile specifice hotelului – aceste bratari ne permiteau intrarea pe plaja privata, la piscina si la micul dejun.

La Restaurant

La restaurant sau mai bine zis pe terasa restaurantului, pentru ca in restaurant nu este permis sa stai, conform legii- absolut toți chelnerii purtau masti si mănuși .
În prima zi, micul dejun a fost ales de noi dintr-un meniu special și ne-a fost servit direct la masa.
Zilele următoare a fost un soi de bufet suedez iar pentru acesta trebuia sa intram in restaurant dar doar cu masca de protectie si spuneam unui chelner( si acesta era cu masca si manusi) ce vrem sa mancam iar el ne punea pe o farfurie ce doream si ne servea( mancarea era ca intr-o vitrina si noi nu puteam sa punem mana pe ea ci doar alegeam iar chelnerul ne punea pe farfurie) .
     
      

Cum a fost vremea?

Vremea a fost surprinzător de buna, în pofida faptului ca în toată tara au fost furtuni si ploi abundente.
În prima seara când am ajuns a bătut o briza extrem de rece dar a doua zi a fost soare și va pot spune ca ne-a cam si parlit puțin.
Miercuri a picurat puțin dar a trecut extrem de repede asa ca eu cu Sarah ne-am pozat pe plaja și ne-am relaxat.
Am profitat ca nu era vreme de plaja si ne-am fotografiat una pe cealalta si am facut si cateva tik-tok-uri. 😛
Apa a fost asa si asa 😉 puteai intra in ea dar mai veneau și valuri recisoare. Nu pot sa zic ca a fost ca in alti ani in care nu mai voiam sa ies din apa dar a fost de ajuns… probabil inca eram speriata de virus…
Si pe plaja era respectata distantarea iar sezlongurile erau grupate cate 3 de familie iar celelalte erau la o distanta considerabila unele de celelalte.
Lui Nicho nu i-a prea plăcut apa din mare, era cam recisoara pentru el si nici valurile nu l-au incantat si a preferat sa se joace în nisip sau sa se bălăceasca la piscină.
Dupa cum v-am spus și mai sus, noi am ales o zona mai izolata iar numarul turistilor a fost tare redus in perioada aceea.
Daca vreti totusi sa profitati si voi de mare in acest an cam dubios, va recomand sa alegeti o locatie ceva mai retrasa, sa aveti masurile de protectie cu voi si sa respectati distantarea sociala, cazurile tot cresc asa ca e bine sa fim noi responsabili pentru sanatatea noastra si a familiei noastre.
Noi ne-am simțit extrem de bine la mare si ne-a făcut bine aceasta mica escapada.
Bye-Bye sea, See you next year

Bye-Bye sea, See you next year

Voi ce faceti in acest an, mergeti la mare sau va orientati spre munte?
Va super puuup!
Alexa

 

Facebook Comments