Voucher Materna


Hey, hey, hey, super girls

Sper ca sunteți bine și ca va bucurați de aceste zile de vara frumoase.

Este deja luna iulie iar eu la sfârșitul acestei luni urmează sa îl cunosc pe bebe 2.

Normal ca acest lucru vine cu mare entuziasm dar si teama, ganduri peste gânduri și scenarii. Dar nu despre asta voiam sa va povestesc ci despre un lucru pe care trebuie sa îl știe și alte mămici ce locuiesc în București.

Vreau sa va vorbesc despre un ajutor venit din partea Primăriei din București pentru toate viitoarele mămici ce locuiesc în acest oraș.

Voucher Materna

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București derulează programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București.

Cine poate beneficia de Voucher-ul Materna?

Se acorda oricărei gravide cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

 

Ce valoare au aceste vouchere?

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

2. După intrarea în săptămâna 24 de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Ce servicii acoperă aceste vouchere?

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate sunt:

  • Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.
  • Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro.

Acte necesare

  • Cerere tip ( o găsiți direct pe site-ul Dgas https://www.dgas.ro/voucher-materna/
  • Declarație de consimțământ
  • Nota de informare beneficiari GDPR
  • Copie după actul de identitate al femeii gravide/ fata-verso în cazul vizei de resedinta
  • Certificat fiscal emis de către Direcția de Taxe și Impozite locale de sector prin care se atesta lipsa datoriilor fata de bugetul local (acesta e valabil 30 de zile de la data emiterii sale)
  • Adeverință eliberata de un medic ginecolog care sa ateste vârstă biometrica a sarcinii (eliberata cu cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii cererii)
  • Copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuata.

După ce depui aceste acte, fie fizic, fie online, aștepți sa ți se confirme ca este acceptat dosarul și o sa primești și un număr de înregistrare. Ești anunțat apoi daca ca ești eligibil sa primești transa 1 sau 2 și ca vei fi anunțat când trebuie sa mergi sa ridici voucherele.

Eu am ales sa depun online toate aceste documente, mi-a fost mult mai ușor asa și am ales sa îl imputernicesc pe soțul meu sa se ducă sa ridice voucherele 🙂

La Nicholas nu am beneficiat de acest ajutor din partea Primăriei, nu exista încă acest proiect care sa ajute părinții din Capitala – programul a debutat in 2018 iar pe Nicho l-am nascut in 2017  🙂

Dar am zis ca la bebe 2 trebuie sa beneficiez și eu de acestea 🙂 Le voi folosi pentru pachetul de naștere pentru ca voi naște la un spital privat 🙂

Singura problema este ca în 2021, banii alocați de primărie au venit foarte greu pentru voucherele Materna și eu abia am primit primul carnet de 1000 de lei… Săptămâna viitoare intru în săptămâna 36 și trebuie sa plătesc și partea a doua din contractul de naștere iar transa doi de vouchere încă nu a venit!!!

Sper sa ajungă și carnetul doi dar speranțele sunt cam micuțe 🙂 sa va dau un exemplu 🙂 eu am depus în februarie toate actele pentru transa 1 și mi-a fost și aprobat dosarul iar carnetul de vouchere l-am primit abia pe 3 iunie (luna trecuta)! Actele pentru transa 2 au fost depuse în aprilie ( dupa morfologia 2) și nici pana acum nu au venit! 🙁

Probabil le voi folosi după ce vine bebe pe lume pentru alte consumabile dar mi-ar fi fost de mare ajutor pentru plata contractului de naștere.

Pe site găsiți absolut toate detaliile despre aceste vouchere 🙂

Dacă locuiți în București este bine sa profitați și voi de acest ajutor venit din partea Primăriei 🙂

După ce vine bebe pe lume o sa va povestesc și de stimulentul pentru nou născut oferit tot de primărie.

Voi știați de aceste vouchere???

Va super puuup!

Facebook Comments